CasaJamon

CasaJamon

CasaJamon

A Casa JaMón Vendégház Házirendje

Az Ön kellemes pihenése érdekében kérjük, hogy a Vendégház használatba vétele előtt ismerkedjen meg Házirendünkkel. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a Vendégház használatba vételével Ön elismeri és elfogadja annak Házirendjét, valamint kötelezettséget vállal az abban leírtak betartására és felelősséget vállal a Házirend be nem tartása miatt okozott kárért. A Házirend a Vendégházban tartózkodó valamennyi vendégre vonatkozik.

Felelősségvállalás

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal! A Vendégház területére, beleértve annak kertjét, behozott személyes tárgyakért felelősséget nem vállalunk. A vendég köteles vigyázni személyes holmijára és értékeire Ez a felelősség a tulajdonost nem terheli. A Vendégházhoz tartozó eszközöket annak területéről még ideiglenesen sem lehet elvinni.

Általános szabályok

A Vendégházban és annak kertjében este 22 óra és reggel 8 óra között hangoskodni, erős zajjal járó tevékenységet folytatni szigorúan tilos. A Vendégház egész területén, 18 éven aluli személyek szeszes italt nem fogyaszthatnak, és nem dohányozhatnak.

Szállás

Az érkezés napján a házat vendégeink 15.00 órától foglalják el, illetve azokat a kijelentkezés napján 11:00 óráig hagyják el. A szálláson látogatókat a Tulajdonos előzetes hozzájárulásával lehet fogadni, kizárólag nappal 10.00-20.00 óra között. Idegeneket ne engedjenek be!

Dohányzás

Az épületben dohányozni, valamint füstölőt, gyertyát használni tilos! A kertben/nyári konyhában találhatók kijelölt dohányzóhelyek. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá hamutartót használni!

Tűzrakás, bográcsozás

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük, győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos!

A kert és az épület zárása

Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratait kulcsra zárni!

Parkolás

Kérjük, hogy autóikkal úgy parkoljanak le, hogy a többi vendéget ne korlátozzák a szabad mozgásban / parkolásban!

Berendezési tárgyak használata

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, kérjük, ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, TV, stb.) kérjük, ne vigyék ki a kertbe. Amennyiben a tartózkodás alatt a bútorokat és berendezési tárgyakat áthelyezik az adott laktéren belül, úgy távozáskor ezt kérnénk visszarendezni.

Takarítás

Érkezéskor a Vendégház tiszta, kitakarított állapotban fogadja a vendégeket. Távozáskor a vendégeknek nem kell kitakarítaniuk, arról a Vendégház gondoskodik. Ugyanakkor kérjük, hogy a Vendégházban történő tartózkodás ideje alatt is ügyeljenek a rendre és tisztaságra. Az ehhez szükséges eszközök az emeleti folyosói szekrényben rendelkezésre állnak.

Szemét elhelyezése

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges. Ha ezek megtelnének az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük, ürítsék ki azt a vendégház udvari bejáratánál található kukákba. A szelektív hulladék (papír, műanyag és fém) gyűjtésére mind a konyhában, mind az udvari bejáratnál külön gyűjtő található. Újabb szemeteszsák a konyhában található.

Fűtés, hűtés, szellőztetés

A vendégház központi fűtéssel/hűtéssel rendelkezik. A helyiségek hőmérsékletének beállítása minden helyiségben szabályozható, szükség esetén kérje a segítségünket. A nappaliban található kemence nem üzemképes, abban semmi nem helyezhető el, begyújtani tilos! A bogarak, rovarok okozta kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a szúnyoghálóval ellátott nyílászárókat használják szellőztetésre, a bejárati ajtót, pedig folyamatosan tartsák becsukva.

Étkezés

A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik, kérjük étkezésre ezt a helyiséget használni. A konyhai főzőlap, az elektromos sütő és a mikrohullámú készülékek használata előtt kérjük győződjenek meg, hogy ismerik az üzemeltetésüket illetve szükség esetén kérjenek segítséget. A hűtőszekrény tisztán tartásáról és a szavatossággal már nem rendelkező, állagában nem elfogadható élelmiszerek eltávolításáról gondoskodjanak. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat! Kérjük kedves vendégeinket, hogy távozás előtt a használt edényeket szíveskedjenek elmosni és a hűtőszekrényből a romlandó ételeket eltávolítani. A nyári konyharész igénybevétele megfelelő időjárási körülmények között, a fenti feltételekkel lehetséges. A nyári konyhában található gáz-grill sütő használata az elhelyezett használati utasítás alapján lehetséges, a kemence használata előzetes egyeztetés nélkül tilos! Igény esetén reggelit biztosítunk, illetve segítünk bevásárlásban.

Háziállat

A vendégházba kizárólag a foglaláskor egyeztetett és elfogadott formában lakótérbe-szoktatott, szobatiszta, vendégszobánként maximum egy kis/közepes termetű kutya (kizárólag kutyafajta-kalibrációval, vagy méréssel igazoltan legfeljebb 25 kg súly nagyságig), állatorvossal igazolt oltási könyvvel bevihető. Az ezzel ellentétesen bevitt állat a vendégház igénybevételéből való, azonnali kizárással jár. A foglalást ekkor úgy kezeljük, mint a lemondás nem visszatérítéses esetét. Amennyiben a kutyával érkeznek, arra különösen figyeljenek, hogy az udvarra (medencekörnyezete) a kutya póráz nélkül–a gyermekes és nem-kutyás vendégeinkre figyelemmel-nem vihetőbe! A kert kijelölt részeire a kutya szabadon beengedhető. A kutyapiszkot mindig kérjük azonnal összegyűjteni és a kukában elhelyezni. Kutyák által berendezési tárgyban okozott kár esetén a tulajdonos felel a kártérítésért, amelynek mértéke az okozott kár alapján kerül megállapításra. Kutyás foglalás esetén az aktuális árlista alapján meghatározott kiegészítő díj kerül felszámolásra.

Kert

A kertet a házigazdák gondozzák. Kérjük, ügyeljenek a növények épségére, legyen az virág, bokor vagy fa. A gyümölcsfák termése a házigazda tulajdona, ezt tartsa tiszteletben. A mini műfüves sportpályát mindenki saját felelősségére veheti igénybe, 14 éven aluliak kizárólag szülői felügyelettel. Kosárlabdát, focilabdát, tollaslabdát igény esetén biztosítjuk.

Medence használati rend:

• A medence 08:00 – 20:00 között használható

• A medence használata előtt a lábmosó használata kötelező, zuhanyzás ajánlott

• A medence mélysége 120 cm

• A medencében egyszerre 10 főnél több nem tartózkodhat.

• A medencébe ugrani szigorúan TILOS és veszélyes!

• A medencét 12 év alatti gyerek csak szülői felügyelettel használhatja

• A medencét alkohol, drog vagy egyéb kábító hatású szer hatása alatt használni szigorúan TILOS! • A medencében étkezni, ill. italt fogyasztani TILOS!

• A medence környezete vizes, csúszós mely fokozott figyelmet igényel

• A medencéhez nem tartozik úszómesteri felügyelet, így azt mindenki kizárólag saját felelősségre használhatja

• A medence csak úgy használható, mely nem sérti a többi vendég pihenéshez való alapvető jogát. • A medence gépezetének kezelésére kizárólag üzemeltető jogosult.

• A medencéről a takarófóliát kizárólag üzemeltető jogosult levenni, annak sérülése esetén kártérítés fizetendő!

• A vendégház üzemeltetője fentiek figyelmen kívül hagyása esetén jogosult a medence használati jogát saját belátása szerint korlátozni vagy tiltani, különös tekintettel a saját vagy más vendég testi épségének fenyegetettségére való tekintettel.

• Amennyiben a medence használat elfogadható szintjét meghaladóan a fürdő higiénia használat szokásait megsértik, ami a medence soron kívüli tisztítását, illetve újra töltését eredményezi, költségtérítésként 100.000 forint fizetendő.

Záradék

Legyenek figyelemmel arra, hogy Önök után is igényes vendégek fognak érkezni, amit maguk után hagynak az a következő vendégek elvárásának is meg kell, hogy feleljen, az egymás iránti tisztelet a legfontosabb szabály! A vendégházból való azonnali kitiltást vonja maga után a méltatlan és kulturálatlan magatartás, mások nyugalmának és a közösség pihenésének zavarása, a közerkölcsöt sértő viselkedés, hangoskodás, folyamatos szemételhagyás. Aki a felszólítás után is folytatja a kárt okozó tevékenységet, az okozott kár felmérését és kifizetését követően azonnali távozásra köteles! Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni a megadott elérhetőségeken.

Köszönöm! Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánok!

Jámbor Mónika

Az Ön házigazdája

Dörgicse, 2021. február 8.